Spółdzielnia mleczarska – najwyższa jakość produktów z mleka odpowiadających różnym kategoriom klientów

Wśród zakładów przemysłowych działających w różnych branżach, ważną rolę odgrywają spółdzielnie mleczarskie, które każdego dnia dostarczają swoim klientom wiele przetworów z mleka. Współczesne „mleczarnie” to nowoczesne zakłady, pracujące według najnowszych technologii, pozwalających na uzyskiwanie nabiału, który zaspokaja gust i oczekiwania różnych kategorii klientów. Osoby nie tolerujące laktozy otrzymują mleko, śmietanę, masło i jogurt bez laktozy. Jogurty naturalne nie zawierają cukru w przeciwieństwie do jogurtów  i deserów z wsadami owocowymi i cukrem.

Od małych mleczarni do dużych zakładów przetwórstwa mlecznego

Okręgowe spółdzielnie mleczarskie OSM, jak np. https://www.krasnystaw.eu/ z drobnego zakładu rozwinęły się do rozmiaru wielkiego kombinatu przetwórstwa mleka, który zatrudnia setki pracowników. Nowoczesna Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Krasnystaw, której wyroby znane są w całej Polsce i za granicą, może się pochwalić grupą ponad 2 tys. dostawców, którzy każdego dnia dostarczają do zakładu mleko ze swojego gospodarstwa rolnego.

Produkty dla różnych kategorii klientów

Wśród produktów mlecznych znajdują się takie, które przypadną do gustu dzieciom, młodzieży, dorosłym i starszym osobom. Serki i desery z mleka z owocami, smakują najmłodszym lepiej niż słodycze. Takie przekąski są o wiele zdrowsze niż cukierki i lody. Dzieci chętnie zjadają owocowe kefiry, jogurty, maślanki i desery. Osoby starsze i cierpiące na różne schorzenia mogą wybrać produkty dostosowane do swoich potrzeb. Wiele osób nie toleruje laktozy. Propozycją mleczarni OSM jest masło, śmietana, mleko i jogurty nie zawierające laktozy. Nowoczesne zakłady mleczarskie, w tym powszechnie znana w Polsce i za granicą Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Krasnystaw w najwyższym stopniu spełnia oczekiwania klientów, dostosowuje do ich potrzeb produkty z mleka, które zawsze są smaczne, świeże, opatrzone długim okresem ważności. Zachowują długo świeżość, nie powodują wzdęć i dolegliwości żołądkowych.

Nowoczesne zakłady mleczarskie pracujące według najnowszych technologii dostarczają swoim klientom produkty, których smak nie odbiega od tradycyjnego smaku serka czy twarogu. Proces uzyskiwania jest o wiele bardziej skomplikowany niż w przeszłości. Dzięki nowoczesnej technologii wyroby z mleka są trwałe i zdrowe, z długim okresem przydatności do spożycia.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ